Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Umetnost zori z UGM

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Sob 21 AVG 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

USTVARJALNE DELAVNICE »UMETNOST ZORI Z UGM« – likovna umetnost
10.00–13.00, 16.00–20.00

»Vse, kar si lahko predstavljaš, je resnično«, je rekel Pablo Picasso. Umetnost nas vabi, da vzamemo domišljijo v svoje roke in ustvarimo svoj svet. Skupaj se odpravimo na pot likovnega raziskovanja in vznemirljivega ustvarjanja v različnih tehnikah in umetniških praksah.
◊ Organizatorka in koordinatorka: Brigita Strnad, UGM

SEM IN TJA PO SLIKI – slikarska delavnica
Rumena in rdeča, zelena in modra, pa še nekaj bele ali črne. Da ne pozabimo oranžne in vijolične. Le kaj bo nastalo, če jih sestavimo v različne oblike ali jih med seboj pomešamo? Vživimo se v vlogo slikarja in slikarke, ki s čopičem drsi po površini, da nastajajo obrazi, krajine, živali, predmeti ali kaj čisto neprepoznavnega, abstraktnega.

LEBDEČI KIPI – kiparska delavnica
Kip lahko objamemo s pogledom, spredaj, zadaj, z leve in desne. Lahko visi v zraku in ga vidimo tudi spodaj. Na ustvarjalnici ustvarjamo kipe, ki jih ne postavimo na podstavek ali na tla – lebdeče kipe.

REŠI HUDO MRAVLJICO – delavnica odpletenka
Rešite zapletenko in v njej Hudo mravljico ter si s pravilno rešitvijo prislužite prost vstop v Umetnostno galerijo Maribor, zase in za spremljevalca ali spremljevalko.
Brigita Strnad, Urša Rotman, Petra Novak, Zala Brglez, Don Korez

INTERMEDIJSKE PUSTOLOVŠČINE »konS«: Robotska šola in spreten.si
10.00–13.00, 16.00–20.00

Ekipa projekta konS vse leto razvija in izvaja intermedijske delavnice, na katerih združujejo umetnost, znanost in tehnologijo. Mentorji in mentorice projekta konS in prijateljev mariborskega vozlišča Inkubator, ki deluje na Koroški cesti 18, čez poletje aktivnosti izvajajo v Mestnem parku Maribor, vsak vikend z drugo tematiko.
Spreten.si je program za igrivo učenje otrok na področju programiranja, robotike in 3D tehnologij. S pomočjo Mestne občine Maribor (Participatorni proračun), Ministrstva RS za kulturo (Center za kreativnost) in Evropske unije (Evropski sklad za regionalni razvoj) v Mariboru postavlja Digitalno ustvarjalnico Spreten.si, s katero želi mariborskim otrokom ponuditi vzpodbudno okolje za razvoj tehničnih in računalniških spretnosti.
Podjetje Doxakey se ukvarja z avtomatizacijo in postavljanjem sistemov v industriji 4.0. V okviru svoje zavezanosti k družbeni odgovornosti že več let na Ptuju in njegovi okolici navdušuje otroke za robotiko in tako skrbi za svoje bodoče kadre. V letih 2020/21 izvajajo projekt Gledališče robotov, s katerim poskušajo v delavnice in delo vnesti več ustvarjalnosti in (gledališke) umetnosti. V projektu sodeluje Ustanova Fundacija Sonda, financirata pa ga Ministrstvo RS za kulturo in  Evropska unija iz Evropskega sklad za regionalni razvoj.
◊ MKC Maribor / konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

NA STOJNICI – predstavitve in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev, iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ.  S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev, iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek. 
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–13.00, 16.00–20.00

Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.  
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
10.00–11.00, Junak ni vsak – vodena vadba, Športni Junak
◊ Organizatorka in koordinatorka: Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
10.00–13.00, 16.00–20.00

Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.
Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav:
Zavarovalnica Triglav d. d.

Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022