Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Predstavitev knjige: Čudežni deček

Predstavitev knjige

Vodni stolp
Čet 10 OKT 18:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Premierna predstavitev že enajste knjige mariborske avtorice B. L. Pride.

Tokrat gre za mladinsko obarvan roman s pomenljivo dvoumnim naslovom ČUDežNI DEČEK, avtorice B. L. Pride, ki hkrati z napeto in romantično zgodbo prinaša vprašanja, ki se postavljajo vsem nam – vprašanja bližine in samote, povezanosti in osamljenosti, vprašanja dvomov in strahov ter tega, kako preživeti s tem, kar imamo, tam, kjer smo.

Z avtorico se bo pogovarjala Mateja Kramberger, ki je knjigo tudi lektorirala.

ČUDežNI DEČEK, mladinsko obarvan roman o Svitu, dijaku četrtega letnika, ki zaradi družinske situacije vse težje krmari skozi življenje. Srečamo ga v trenutku, ki se zdi na nek način odločilen – po novem prekršku ga doleti ultimat in ne preostane mu drugega, kot da ga sprejme. Povsem proti njegovim pričakovanjem pa ga ne čaka samo učenje in popravljanje starih napak, temveč predvsem dekle, ki se ga dotakne in v njem prebudi željo po drugačnem življenju. Ravno ko se zdi, da je Tinkara priložnost, ki jo je Svit potreboval, in se bo njegova pot ustalila, se zgodi nepričakovan preobrat in v njegovo življenje se prikradejo čudni strahovi, nerazumljivo izginotje in nadvse pronicljiv kriminalist.

Kar bi lahko bilo samo napeto branje – avtorica, sicer tudi učiteljica slovenščine in angleščine v osnovni šoli, malo za šalo in malo zares pravi, da je primerno za vešče bralce od osmega razreda do konca – je v resnici še veliko več. Je zgodba o preizkušnjah, o žalosti, o krivdi in o družini, v kateri ni prostora za toplino. ČUDežNI DEČEK se ukvarja z vprašanji notranjega miru in zadovoljstva ter tega, kar zanju potrebujemo, z vprašanji o žrtvah, napakah in vztrajnosti, predvsem pa o govori tem, da v življenju ni nikoli nič črno-belo. Prav slednje je rdeča nit vseh B. L. Pride zgodb, v katerih so napake, dvom in neodločnost del življenja.

Vstopnine ni!

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

 

Avtorica: B. L. Pride

Povezovalka: Mateja Kramberger

Organizator: Fabulist d.o.o

 

 

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor