Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Šalamon/Resnik/Curtis Trio

Poletni Art kamp - koncert

Mestni park - Oder Triglav
Sob 10 JUL 19:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Poletni Art kamp 2021 - programska knjižica

Moderno in sveže, hkrati pa zelo baladno in umirjeno!

Trio Šalamon/Resnik/Curtis predstavlja dva izjemna glasbenika srednje generacije slovenskega jazza v sodelovanju s fantastičnim ameriškim bobnarjem Howardom Curtisom. Trio predstavlja nove kompozicije Šalamona in Resnika, ki so spoj improvizirane in komponirane glasbe. Moderno in sveže, hkrati pa zelo baladno in umirjeno.

Samo Šalamon je po mnenju svetovnih kritikov eden najbolj zanimivih kitaristov in komponistov mlajše generacije, ki so se v zadnjih letih pojavili na svetovni jazz sceni. Do sedaj je napisal že več kot 250 kompozicij in posnel 30 samostojnih albumov za priznane tuje in slovenske založbe, kot so Clean Feed Records, NotTwo Records, Fresh Sound New Talent, Steeplechase Records, Splasc(h) Records in druge. Prestižna angleška založba Penguin Books je ploščo Sama Šalamona z naslovom Ornethology uvrstila med 1001 najboljšo ploščo v zgodovini jazz glasbe. Igral je s številnimi svetovno priznanimi jazz glasbeniki, kot so Paul McCandless, Howard Levy, Mark Turner, John Hollenbeck, Michel Godard, Drew Gress, Tony Malaby, Mark Helias, Tom Rainey, Donny McCaslin, Dave Binney, Josh Roseman, Nguyen Le, Gerald Cleaver, John Hebert, Dominique Pifarely, Tim Berne, John O'Gallagher, Loren Stillman, Carlo DeRosa, Tyshawn Sorey, Matt Brewer, Bruno Chevillon, Mikkel Ploug, Stefano Battaglia in številni drugi.

Howard Curtis se ponaša s pestro kariero jazz bobnarja, tolkalca multiinstrumentalista in glasbenega pedagoga, ki traja več kot 25 let. Že petkrat je prepotoval Evropo, v sklopu turnej po Nemčiji, Angliji, Avstriji, Švici in Poljski. Prekrižaril je vse pomembnejše odre po Združenih državah Amerike, sodeloval na številnih jazzovskih festivalih po svetu ter igral in posnel zavidanja vredno število albumov s svetovno znanimi jazzovskimi glasbeniki in zasedbami, med drugim z Johnom Abercrombiem, Davidom »Fatheadom« Newmanom, Andrewom Whitom, Billyjem Harperjem, Eartho Kitt, Rosemary Clooney, Lionelom Hamptonom, Garyjem Thomasom, Johnnyjem Colesom, Davidom Liebmanom, Amirijem Barako, Orkestrom Jimmyja Dorseya, Johnom D’earthom, René Marie, Markom Murphyjem, Jonom Faddisom, Georgom Colemanom, Marcom Johnsonom, Oliverjem Lakom, Odeanom Popom, Juliusom Hemphillom, Michelle Rosewoman, Carlom Fontainom, Tommyjem Newsomom, Jonom Hendricksom in še bi lahko naštevali.

Saksofonist Cene Resnik spada med najbolj aktivne glasbenike srednje generacije, saj igra v številnih slovenskih in mednarodnih zasedbah, kot je na primer Cene Resnik Quartet, s katerim je tudi izdal album za prestižno založbo Clean Feed Records. Sodeluje z izjemnimi glasbeniki, kot so Rob Mazurek, Torbjorn Zetterberg, Frank Rosaly, Giovanni Maier, Giorgio Pacorig in drugi. Sicer je član številnih projektov, kot so Watch For Dogs, Mahakaruna Kvartet, »Jaz, Drevo« in Acamar Trio.

 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Samo Šalamon, kitara

Cene Resnik, tenor saksofon

Howard Curtis, bobni
 

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022