Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vilinsko mesto - Ana Mrzla

Ulično gledališče

Židovski trg
Sob 29 DEC 18:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

18.00, Židovski trg
COUP DE FOUDRE, Teatro Pachuco (BEL):
Coup de foudre je ljubezenska zgodba med dvema moškima. Je tudi ljubezenska zgodba o starem kovčku, kavbojskih škornjih in gumijasti kokoški. Coup de Foudre pripoveduje o nerazumevanju, pa tudi o nežnosti, govori o osamljenosti in govori o iskanju sočutja.
Igralca nas popeljeta v svet nemega filma, ki je na meji med sanjami in realnostjo. Za komunikacijo z občinstvom uporabljata svoje telo, gibanje in mimiko obraza, skozi katero počasi gradita nemi dialog, ki premika meje plesa in gledališča. Klovn, ki ga po trgu lovi velika srebrna cev, ženska, oblečena kot moški, ki zaspi, ko v rokah še vedno drži dežnik … začne deževati, imajo čajanko. Nič ni, kot se zdi na prvi pogled v tem srečanju klovna in balerine, posebnežev, ki najdeta ljubezen, medtem ko odpreta kovček, poln sanj.
Predstava traja 35
minut.

19.00, Židovski trg
RITEM ULICE, Željko Hajsok (CRO)
Ritem ulice je sodobna cirkuška ulična predstava za enega artista, petnajst instrumentov in orkester gledalcev. Tarabuka, jambe, cahon, tank drum, cabasa, guiro... vse je v rokah! Orchestre du public v ritmih latina in funka vzpodbuja umetnika, da se zavrti in izvaja akrobacije na fascinantnem Cirkolu. Ritem ulice!
Predstava traja 30 minut.

ANA MRZLA MARIBORSKA
Je tista frajerka, ki tudi pozimi razgraja po ulicah in trgih. Skače in dela akrobatske vragolije, dirka, nasmeji, pusti brez diha, vriska, zasmehuje, se sprašuje, ne obupuje, življenje prepiha. Ana poskrbi za odlične ulične predstave, ki v nas prebudijo otroško razigranost, pustolovsko žilico in raziskovalno radovednost, popelje v svet, kjer je vse mogoče in podira ograje. Ana te pocuka za rokav, povabi na oder ali s tabo zapleše sredi trga. Pridruži se ji v norčavih dogodivščinah, pridi v najbolj zabavno družbo v mestu in nikar se ne boj, radoživemu človeku se vse zgodi!

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor