Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Zato smo. Vse to smo. Že trideset let!

Razstava

Ulica škofa Maksimilijana Držečnika
Pon 29 AVG 14:00

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Razstava 30 let Narodnega doma Maribor


­Prvo izmed dveh razstav ob 30. obletnici Narodnega doma Maribor si bo moč ogledati kar med sprehodom po mestu. Od 29. avgusta do 30. septembra bo namreč postavljena na Ulici škofa Maksimilijana Držečnika.

Če smo se z junijsko spomnili prvega Festivala Lent in ga soočili z današnjimi časi, se bomo s tokratno, ki smo jo naslovili Zato smo. Vse to smo. Že trideset let! soočili s – predsodki! Kljub temu, da smo v tridesetih letih izvedli skoraj 40.000 prireditev, ki jih je obiskalo le nekaj manj kot 15 milijonov obiskovalcev, o našem in o delu kulturnih ustanov nasploh vztraja kar nekaj predsodkov. Zato bomo podatke, ki v hipu pometejo z njimi, predstavili na razstavi v središču mesta, dostopni vsem in vsakomur. Že tri desetletja namreč aktivno zagovarjamo prepričanje, da lahko kultura in umetnost živita le med in z ljudmi, zgolj v medsebojni interakciji z občinstvom. S kar se da širokim spektrom občinstva, vseh generacij, nazorov in okusov. Zato naša žanrsko in izrazno pestra ponudba, zato prireditve na ulicah in trgih, zato številni brezplačni dogodki. Narodni dom Maribor so široko odprta vrata, ki vabijo vse in vsakogar. Narodni dom Maribor je center ustvarjalnosti, ki omogoča uspešno delovanje in povezovanje društev, zavodov ter samostojnih umetnikov in kulturnih ustvarjalcev. In je široko odprto okno v svet, ki širi obzorja in zagotavlja povezanost našega mesta s svetovnimi kulturnimi prestolnicami, ob tem pa odpira tudi poglede na družbeno stvarnost, pometa s predsodki in gradi široko razgledano, odprto skupnost.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Dogajanje ob našem jubileju bo vrhunec doživelo v oktobru s slavnostno akademijo, izidom monografije Mesto, dom, vrata. Narodni dom Maribor – 30 let ter premiero dokumentarnega filma režiserja Bojana Laboviča.

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji