Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Žigan Krajnčan: Fusion Reactor

Plesno-glasbeni spektakel

Lutkovno gledališče Maribor
Ned 4 SEP 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 10,00 - 12,00 EUR

Večžanrski plesni koncert, ki pretvarja majhno količino mase v veliko količino energije


Fusion Reactor, projekt Žigana Kranjčana, je večžanrski plesni koncert, ki pretvarja majhno količino mase v veliko količino energije. Tako ga opiše avtor: »Odkar sem v srednji šoli slišal za izraz Gesamtkunstwerk, me preganja misel, kaj je to danes in kaj pomeni celostno umetniško delo meni. Predstavlja ravnovesje med spektaklom in improvizacijo, med jazzom in klasično glasbo, med raggaejem in hip-hopom, med sodobnim plesom in freestylom, med petjem in plesom, med posameznikom in ekipo. Med koncertom, performansom in plesno predstavo. V tem vmesnem prostoru kar poka od kreativnosti. Ekipo, s katero se podajamo na to potovanje, sestavljajo izjemni posamezniki, vsak vrhunski na svojem področju, vsak mi je inspiracija. Inspiracija za nenehen osebni razvoj in napredek, ker svet lahko spremenimo, samo če spremenimo sebe.«

Žigan Krajnčan je pobudnik, režiser, koreograf, plesalec, performer, igralec, plesni pedagog in pevec. Svojo ustvarjalno pot je začel že zelo zgodaj, ko je igral violino, pel in bil dejaven kot igralec. Kot koreograf / gibalni svetovalec je večkrat sodeloval v Slovenskem narodnem gledališču s priznanimi režiserji, kot so Igor Vuk Torbica, Aleksandar Popovski, Stanislav Moša ... Po svetu je potoval z večkrat nagrajeno improvizirano plesno predstavo Alien Express (2016), ki jo ustvarja in izvaja skupaj s prijateljem Gašperjem Kunškom. V zadnjih štirih letih je Krajnčan režiral, koreografiral, plesal in poučeval s poudarkom na širjenju, spajanju in premikanju meja različnih žanrov in stilov, s katerimi se ukvarja. Je tudi eden od slovenskih pionirjev freestyle hip hopa in popping kulture.


Vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan predstave (blagajna LGM in spletni nakup)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vokal, ples, glasba, koreografija, režija: Žigan Krajnčan

Glasbeniki: Marko Črnčec (klaviature, bobni, tolkala), Miha Koren (bas), Kristijan Krajnčan (bobni, violončelo), gostja: Sahareya (rap&dance)
Koreografija: Kristyna Šajtošová in Žigan Krajnčan
Plesalci: Beno Novak, Anamarija Klajnšček, Alja Sedonja, Bor Prokofjev, Ian Hotko, Andraž Prokofjev, Kristyna Šajtošová, Urbana Scena Ljubljana.
Spremljevalni vokali: Patricija Škof, Klara Klasinc
Dramaturgija: Matic Starina
Oblikovanje luči: Borut Bučinel
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Produkcija: Flota, zavod, Murska Sobota, koprodukcija: Kino Šiška, Flota Ljubljana

Dogodek poteka v sodelovanju s festivalom Platforma sodobnega plesa in Lutkovnim gledališčem Maribor, s podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije ter je del programa Lent po Lentu.

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji