Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Harmonika

Kulturni dnevnik

Dvorana Union, Maribor
Sre 12 JAN 10:00
Ora
Sre 12 JAN 11:00
Vij
Čet 13 JAN 10:00
Mod
Čet 13 JAN 11:00
Rde
Ora
Oranžni red
Vij
Vijolični red
Mod
Modri red
Rde
Rdeči red

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Komentirani koncert


Harmonika je glasbilo, na katero igramo s pritiskanjem na tipke in gumbe ter s stiskanjem in raztezanjem meha. Sestavni deli harmonike so tipkovnica, meh, melodijska omarica, basovska omarica, registri in jermena. Poznamo tri glavne vrste harmonik: diatonično, klavirsko in kromatično.

To glasbilo je v naših krajih posebej priljubljeno, saj je sestavni člen ljudske glasbe, narodnozabavne glasbe, slišati jo je mogoče skoraj pri vseh sodobnih zvrsteh glasbe, vedno bolj pa je cenjena tudi v klasični glasbi. Njena izraznost je izjemna in vešč harmonikar lahko z igranjem nanjo nadomesti manjšo glasbeno zasedbo. Vse o tem glasbilu nam bo povedal, zaigral, ponazoril in razjasnil ugledni slovenski harmonikar Marko Hatlak.

Marko Hatlak nastopa na tujih in domačih koncertnih odrih od leta 2000. Kot solist je igral s simfoničnimi orkestri v Sloveniji in tujini: z Moskovsko filharmonijo, Jensko filharmonijo, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija ter dirigenti En Shaom, Markom Letonjo, Davidom De Villiersom, Karmino Šilec in drugimi. V komornih zasedbah je nastopil z mednarodno priznanimi glasbeniki Stefanom Milenkovićem, Vlatkom Stefanovskim, Stefanom Hussongom, Uno Palliser, Neil Innes in Tommyjem Emmanuelom, Matejem Bekavcem, Mojco Zlobko Vajgl, Karmen Pečar Koritnik ter v tango in etno zasedbah, kot so Marko Hatlak & Funtango, Stefan Milenkovič, Marko Hatlak, Ars tango in Terrafolk. Posnel je številne plošče z repertoarjem tanga, sodobne, baročne, klasične in etno glasbe. Ustvarjal je tako glasbo za film in teater kot za otroške predstave.

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji