Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Teden otroka in Knedlbend

Kulturni dnevnik 2019/2020

Trg svobode, Maribor
Sre 9 OKT 10:00
Ora
Sre 9 OKT 11:00
Vij
Ora
Oranžni red
Vij
Vijolični red

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Kulturni dnevnik 2019/2020: opis programov

Zveza prijateljev mladine Maribor sodeluje v projektu Kulturni dnevnik v sklopu prireditev Teden otroka, ki jih organizirajo v začetku oktobra. Učenci si ogledajo izbrano predstavo, nato pa ustvarjajo v različnih ustvarjalnih delavnicah in sodelujejo v igralnih aktivnostih, ki potekajo na Trgu svobode v Mariboru.

11.00 Knedlbend – koncert

Kulinarično-glasbena kuh’na za vse generacije.

Knedlbend je zmešanica receptov, ritma srca, vokalne interpretacije in modernih glasbenih pristopov s pridihom starodavnih modrosti. Prepeva songe, v katere smo vmešali in dodobra pregnetli besedila v obliki receptov za dobro papico ter nasmeh na obrazu. Pri tem seveda nismo pozabili na notranjo umerjenost organov, ki s pozitivno vibracijo in kapljico čiste vode krepijo telo in duha. Otroci, starši, babice, dedki in mimoidoči, zamižite in prisluhnite življenju.

Projekt KNEDL, katerega poslanstvo Hrana = Zdravilo – Razumevanje za boljši in nasmejani jutri, je plod dvajsetletnega delovanja Danila Ivanuše na področju celovitega izobraževanja o kulturi prehranjevanja in kvaliteti bivanja, posebej med otroki in mladostniki ter njihovimi starši in skrbniki. V svojem delu avtor svet kulinarike raziskuje in odpira z vključevanjem različnih medijev in praks gledališke igre, lutkarstva, uličnega gledališča ter glasbe, iz usedlin med občinstvom dobro sprejete kulinarične predstave KNEDL pa je tako po pravšnji fermentaciji vzklila še kulinarično glasbena kuhna Knedlbend.

Sodelujoči v predstavi: Danilo Ivanuša – idejna zasnova, glas, aranžmaji, Mateja Kapun – oblikovanje lutke, Urška Recer – kostumografija, Polona Leben – aranžma Slivovi knedli, Maj Meden – kitara, aranžma Slivovi knedli, Kislo Zelje, Čisti zobki, Peter Ošlaj – glasbena produkcija, aranžmaji, Rok Vilčnik (rokgre) – besedilo Knedl song, Pukec, Zelen dizajn – celostna grafična podoba.

 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Zveza prijateljev mladine Maribor,
DrMr – Zavod za družabno raziskovanje in medkulturno razumevanje

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji