Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Fiesta Latina

5. koncert Mladinskega cikla

Dvorana Union, Maribor
Čet 4 APR 15:00
Izv
Izv
Izven in Mladinski cikel - red Furioso

Cena vstopnice: 5,00 - 0,00 EUR

• Programska knjižica 2018/2019
Komentirani koncert

Fiesta Latina je program, ki bo mladim poslušalcem približal latinsko-ameriške ritme, melodije in njihove korenine. Spoznali bodo izvore čudovite mešanice afriških ritmov in evropskih melodičnih izročil, ki so se v stoletjih pomešala s temperamentom ter glasbo domačinov s Karibskih otokov, iz Srednje in Južne Amerike. Poudarek bo na značilnih tolkalih in ritmih ter skladbah iz Afrike, s Kube, iz Mehike, Brazilije in Argentine.

Skupina Cascara obstaja že več let in za njo je več sto nastopov. Največkrat nastopa kot promotorka etno in klasičnih tolkal v okviru koncertov Glasbene mladine Slovenije, pogosto pa se skupina predstavi tudi na samostojnih koncertih. 

V okviru komentiranih koncertov po šolah po vsej Sloveniji predstavlja svetovno zakladnico tolkal, ritmov in melodij vse od balkanskih preko afriških do južnoameriških in japonskih. 

Fantje so kljub mladosti izkušeni in šolani glasbeniki, ki vsak obvladuje po več inštrumentov, naj bodo to melodična tolkala (vibrafon, marimba) ali seti bobnov in etno tolkala (npr. djembe, konge idr.). V svoje nastope vključijo poslušalce, da ti začutijo moč ritma kot osnovnega elementa glasbe.

Koncerti so dinamični, tako kot so dinamična tolkala, zato se mladi poslušalci vživijo v dogajanje in se nikoli ne dolgočasijo. Ob tem se hkrati naučijo še marsikaj o glasbi in kulturi nasploh, zato imajo tovrstni koncerti tudi širši izobraževalni namen.

V sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije.

Spletna stran >>

Pokrovitelj

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji