Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Popotovanje v neznano

4. koncert Cikla za mlade

Dvorana Union, Maribor
Čet 22 FEB 15:00
Cik
Cik
Cikel za mlade in Izven

Cena vstopnice: 5,00 - 0,00 EUR

Komentiran koncert

Podali se bomo skozi oddaljene svetove in prek domačih pokrajin ter odkrivali mnogotere časovne dimenzije in lovili trenutke. 

Da bo popotovanje res nepozabno in v odlični družbi, bodo poskrbeli Johann Sebastian Bach, Samuel Scheidt, Wolfgang Amadeus Mozart, John Williams, Ennio Morricone in Tomaž Habe. Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (TASF) je nastal leta 2002 na pobudo trobilcev Simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije v želji po umetniškem napredku, ki ga najbolj oplemeniti ravno komorno muziciranje. 

V teku svojega delovanja je ansambel nanizal številne uspešne projekte. Od samih začetkov redno koncertira po Sloveniji ter v okviru festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi tudi med zamejskimi Slovenci v Italiji, sodeluje na Festivalu Slowind in s podporo Društva slovenskih skladateljev skrbi za naročila in krstne izvedbe novih del.

Od svojega nastanka naprej ansambel posega po repertoarju priredb različnih stilnih obdobij in izvaja izvirne skladbe za trobila. V zadnjih letih je TASF izpeljal odmevne projekte: leta 2012 koncert z gostujočim solistom, vsestranskim virtuozom na trobenti Allenom Vizzuttijem, leta 2013 avtorski projekt skladatelja in dirigenta Lojzeta Kranjčana, leta 2015 veliki koncert in trobilni teden pod vodstvom legendarnega Rogerja Boba ter leta 2016 Show-off gala koncert s solistom, trobentačem Reinholdom Friedrichom. Sodelovanja s temi eminentnimi umetniki so veliko priznanje za ansambel ter izjemna spodbuda za delo v prihodnje.

Spletna stran >>

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije

Povezuje: Lucija Ćirović

Pokrovitelj

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji