Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Max Johnson Trio

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Sob 11 NOV 20:30
Jaz
Jaz
Jazz v Narodnem domu

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

V pričujočem triu slišimo dva nadvse aktualna glasbenika mlajše generacije, newyorškega basista Maxa Johnsona in v Kanadi rojeno saksofonistko in flavtistko Anno Weber. Vsak izmed njiju se lahko v zadnjih letih ponaša z najmanj ducatom lastnih albumov ter kopico sodelovanj z glasbeniki, kot so Anthony Braxton, John Zorn, Nels Cline, Mary Halvorson, William Parker in mnogimi drugi, ki vsi skupaj tvorijo trenutno aktualno jazzovsko sceno v New Yorku. Anna Weber je tudi prejemnica številnih prestižnih nagrad (BMI Foundation Charlie Parker Jazz Composition Prize, New York Foundation for the Arts Artists’ Award, Guggenheim Award).

Nekaj let starejši je bobnar Michael Sarin, ki je že dolgo časa aktiven v številnih zasedbah, povezanih z Johnom Zornom, obenem pa je najpogosteje izbran bobnar pri trobentaču Dave Douglasu, pianistki Myri Melford in pokojnem saksofonistu Thomasu Chapinu.

Izjemno aktivni basist Max Johnson je doslej odigral krepko čez 1000 koncertov na tako različnih prireditvah, kot so jazzovsko tradicionalni Lincoln Center ali gigantični rock spektakel Lollapalooza. Načrte za njegovo nenehno delo je – tako kot mnogim – prekrižala pandemija, tako da ne preseneča, da je v času zatišja posnel kar dva albuma z dvema povsem različnima trioma in za nameček še solo album. Svež izpod okrilja založbe Unbroken Sounds je album Orbit of Sound, ki ga bo trio premierno predstavil v Mariboru!

In še diskografski namig: taista založba bo še letos izdala tudi Johnsonov duet z medtem pokojnim, a zato nič manj legendarnim in enigmatičnim basistom Henryem Grimesom.

“Max Johnson je eden najbolj plodovitih in raznovrstnih glasbenikov/skladateljev v današnji glasbi.” (Brad Cohan, New York City Jazz Record).


Cene vstopnic: 10 EUR (redna cena), 8 EUR (študenti)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Max Johnson Trio (ZDA)
Anna Weber - saksofon, flavta

Max Johnson - bas
Michael Sarin - bobni

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji