Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionSodni stolp
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Andrej Šifrer s prijatelji

Koncert

Velika dvorana Narodnega doma
Čet 14 MAR 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 17,00 - 20,00 EUR

»40 let norosti in Moj žulj« 

Prva LP plošča Andreja Šifrerja »Moj žulj« je pomenila pravo malo revolucijo v letu 1978. Minimalistična glasbena spremljava akustičnih kitar, klavirja, violin in besedila, ki so ga ločila od vseh ostalih, so mladeniča čez noč izstrelile na sam vrh slovenskega zanimanja. 

»Moje miške«, »Življenje včerajšnjega časopisa«, »Stoj Marija« in mnoge druge so spremenile zemljevid slovenske zabavne glasbe.

Štiri desetletja kasneje »bivši« mladenič še vedno snema, nastopa in zabava Slovence, čeprav se je glasbena krajina močno spremenila. Njegov zadnji CD »40 let norosti« še vedno odpira teme, ki jih drugi ne upajo ali morda ne znajo.

Šifrer spet prihaja v njegov Maribor; tokrat bo predstavil svoj prvi in zadnji izdelek. Z njim bosta njegova glasbena spremljevalca izpred 42-tih let, Dave Cooke in Bill Thorp, oba odgovorna za oblikovanje pesmi, kot so »Zoboblues«, »Miške«, »Gorska roža«, »Gostilne«, »Moj oče«, »Martinov lulček«, »Ko zvonovi zapojo« in mnoge druge brezčasne uspešnice. Njihovo prijateljstvo še vedno cveti in kompleten šopek se bo predstavil v Mariboru, v Narodnem domu. 

Ob njiju bo goste večera spremljal Lions Band. Najbolj zveneče ime pa bo Dennis Seaton, član skupine Musical Youth, ki je v osemdesetih letih obnorela svet s pesmijo Nr. 1 »Pass The Dutchie«. Gre za presenečenje, saj je skupina posnela Šifrerjevo pesem »Moj oče« v angleščini in jo plasirala na angleški trg. Prvič se je namreč zgodilo, da je angleška skupina, ki je obliznila vrhove angleških in ameriških lestvic, posnela pesem slovenskega avtorja in jo predstavila svoji publiki. Tokrat se imenuje »Father« in je v značilnem reggae ritmu.

Slovenski del koncerta bosta dopolnila Tina Marinšek, ki je z Andrejem sodelovala še v časih skupine Tabu in Domen Holc, ki je član najbolj hude mlade skupine na domačem nebu, Koala Voice.

Obeta se nam izjemen večer, ki ga preprosto moramo okusiti in ga zgrabiti zdaj, ko bomo še priča koncertu v tej zasedbi –  takšne priložnosti ne bo več! 

Saj veste, Šifrer se ves čas spreminja navzven in navznoter.

Cena vstopnic: 17,00 € (predprodaja) ; 20,00 € na dan koncerta

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Andrej Šifrer,
Dennis Seaton (Musical Youth),
Dave Cooke,
Bill Thorp,
Domen Don Holc,
Tina Marinšek,
Lions Band

Koprodukcija:
Narodni dom Maribor,
ŠIFCO Kranj, d.o.o.

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Monodrama

Gajaš, brez maske

Igra: Vlado Novak
27. januar, 19.30, Narodni dom Maribor