Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Narodni orkester argentinske glasbe Juana de Diosa Filiberta - ODPOVEDANO

Orkestrski cikel 2020/2021

Dvorana Union, Maribor
Pet 19 FEB 19:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 17,00 - 25,00 EUR

 


Koncert je odpovedan.

V Narodnem domu Maribor si zaradi višje sile in negotovih razmer pridržujemo pravico do spremembe programa in razpisanih novih, nadomestnih terminov.
Informacije: Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor


Programska knjižica 2020/2021

Spored:
Astor Piazzolla: Tangazo
Astor Piazzolla: Koncert za bandoneon in orkester, »Aconcagua«
***
Alberto Ginastera: Argentinski plesi, op. 2 (orkestriral E. Saul)
Alberto Ginastera: Koncertantne variacije, op. 23

Tudi v visoki starosti je še marsikaj mogoče narediti prvič. To dokazujemo s pričujočim koncertom: v petinsedemdesetih letih obstoja Koncertne poslovalnice smo gostili nešteto glasbenikov z različnih koncev sveta, a še nikoli simfoničnega orkestra iz Južne Amerike. Glasbo brazilskih in argentinskih skladateljev smo slišali že večkrat, prav tako smo gostili glasbenike iz različnih držav južnoameriške celine, a zdaj imamo končno čast gostiti celoten tamkajšnji orkester. Narodni orkester argentinske glasbe nosi ime po uglednem argentinskem skladatelju in svojem utemeljitelju Juanu de Diosu Filibertu, ki je povezoval standarde klasične evropske glasbe in argentinsko popularno glasbo.

Orkester je vse od leta 1931 zvest poslanstvu: služiti tako argentinski kot južnoameriški glasbi v celoti ter njenim skladateljem – ne glede na slogovno usmerjenost. Ta je v Južni Ameriki izredno pisana in mnogokrat navdušujoče izvirna: nekateri skladatelji so vztrajali v evropskih akademskih vodah, spet drugi so klasično glasbeno tradicijo oplajali z južnoameriškimi folklornimi navdihi, tretji pa so se zapisali avtohtonemu tangu.
Narodni orkester argentinske glasbe je eden osrednjih na celini in sodeluje z najvidnejšimi južnoameriškimi dirigenti, solisti in skladatelji.

 

V Mariboru bo pod vodstvom argentinskega dirigenta Emirja Saula ter s sonarodnjakom, tango bandoneonistom Horaciem Romo, zaigral izbor najmarkantnejše glasbe svoje domovine: poleg nezamenljivega Astorja Piazzolle bomo slišali še deli Alberta Ginastere, enega najznamenitejših skladateljev argentinske simfonične glasbe.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Emir Saul, dirigent
Horacio Romo, bandoneon

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji