Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Katja Šulc x KALU

Vilinsko mesto: prenos koncerta v živo

Vetrinjski dvor
Pet 27 NOV 19:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Ogled koncerta je brezplačen.


Čarna glasba pod zvezdnim nebom, ki odpelje tja, kamor sežejo le sanje.

Katja Šulc  karizmatična pevka, ki prepleta poezijo in glasbo. Kot »čutna čarodejka glasov«, kakor jo je nekdo dobro opisal, nas zapeljuje z različnimi žanri – od sodobnega šansona, jazza, world music do elektronske in eksperimentalne glasbe.

Doslej je izdala tri avtorske albume, Mila, Twisted Delight in Kamlisajlan, soustvarila avdio-vizualen projekt magmalaska in s flamenkom obarvan plesno-glasbeni projekt Lorca, ti in jaz.
Sodeluje z domačimi in s tujimi glasbeniki, koncertira v domovini, nastopala pa je tudi v Franciji, Španiji, na Portugalskem, v Maroku, Nepalu, ZDA, Mehiki, Gvatemali in na Kitajskem. 
Njen sveži projekt Caricias/Božanja najavlja četrti album, posvečen Mehiki in tamkajšnji poeziji, zajemajoč sodobne, tradicionalne in staroselske pesmi te dežele.
Glasba je ustvarjena s pomočjo looperja, s katerim avtorica tudi v živo nasmemava, plasti vokal in ukulele. Nedavno je izdala tretji singel s prihajajočega albuma, Macochi Pitentzin, tradicionalno mehiško uspavanko v jeziku nahuatl.

V sodelovanju z Luko Uršičem, delujočim pod imenom KALU, je nastal hipnotičen, emotiven, transformativen komad, ki obeležuje mehiški Día de Muertos. Pred tem sta izšla že singla Caricias/Božanja in Nuu ti biaani'/Je luč. Album bo luč sveta ugledal spomladi prihodnje leto.

Koncert Katje Šulc je preplet pesmi prejšnjega in prihajajočega albuma in nekaj pesmi, ki jih soustvarja s Kalujem. Čuten, emotiven vokal in glasba, ki igra na srčne strune, hipnotična, melodična, s pridihom tradicionalnega, ambientalnega, eksperimentalnega in alternativnega popa – brezčasna čarobnost!

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Katja Šulc, vokal, ukulele, looper, efekti

KALU, kitara, sintitezatorji, elektronika

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji