Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Kako na Toša? Z masko, s smehom in pravočasno.

Odgovori na vprašanja, ki se že morda porajajo vsem obiskovalcem mini maratona Tadeja Toša. Ne eden, ne dva, kar sedem nastopov.
Jaša Lorenčič


Uuuu, kako ste »navalili«. Nenehno smo morali stiskati tipko »osveži«. Medtem, ko smo čakali na »osvežitev«, smo iz kleti slišali le brnenje … brrr, brrr, brrr … Veste, kaj je to? To je zvok vročih strežnikov, ki napovejo nastope Tadeja Toša. In smo samo dodajali. Še eden termin. Pa še eden. In še … sedem? Morali smo še posebej prešteti. Ena, dve ... šest, sedem. Mini maraton. »Tako izvajalci kot publika so lačni prireditev« je nenazadnje povedal tudi naš direktor Vladimir Rukavina. Mi pa vsem tistim, ki ste prišli do vstopnic, predajamo navodila in odgovore na vprašanja, ki se vam morda že porajajo pred obiskom.

Kupil sem vstopnico. Kje in kdaj naj jo dvignem?
Na kratko? Čim prej, v naši Informacijski pisarni v Narodnem domu.

Še bolj podrobno?
Seveda. Če je do vaše izbrane predstave še nekaj dni, priporočamo, da vstopnice dvignete osebno vsaj dan prej, med 10. in 13. uro. Na dan predstave je Informacijska pisarna odprta tudi uro pred predstavo, zato prosimo, pridite pravočasno, če je le možno. V Informacijsko pisarno je vstop mogoč le posamično. Še posebej priporočamo uporabo brezstičnega plačevanja.

Kdaj pa bo Narodni dom odprt?
Narodni dom bo za obiskovalce odprt pol ure pred začetkom predstave.

Em ... se opravičujem, ampak kje je Informacijska pisarna?
Na zunanji strani Narodnega doma, tam na ovinku, kjer se srečata Ulica slovenske osamosvojitve in Ulica heroja Bračiča. Težko bi zgrešili. Takšen steklen, lep prizidek.

Saj vem, da je samoumevno, toda kako je z razkužili in maskami?
Ob vstopu v Informacijsko pisarno je obvezno nošenje mask. In od tam naprej, vse do začetka prireditve, je nošenje mask v Narodnem domu obvezno. Ob vstopu si mora vsak obiskovalec tudi razkužiti roke. Vstop je, kot je zdaj že tradicionalno jasno, dovoljen le zdravim osebam.

Pa moram nositi masko tudi med prireditvijo?
Ne, ni potrebno. Nošenje maske je obvezno pred začetkom ter takoj po koncu prireditve. Med samo prireditvijo, ko se udobno namestite na svojih sedežih, pa nošenje maske ni več obvezno. Takoj ob zaključku nastopa, preden vstanete s sedeža, pa morate masko znova nadeti. Prosimo pa, da že sicer pazite tudi na higieno kašljanja in kihanja. Pa, kakopak, uporaba mobilnih telefonov med prireditvijo ni dovoljena, kot tudi ne fotografiranje in snemanje.

Kaj naj oblečem?
Po želji.

Kako bomo sedeli? Lahko člani istega gospodinjstva sedimo skupaj?
Da, člani istega gospodinjstva smejo sedeti skupaj, vse ostale pa vljudno naprošamo, da zaradi varnostne razdalje ne premikajo stolov. Sedeži bodo na točno določeni varnostni razdalji, kdo ve, morda pa priskrbimo celo mize. Ne pozabimo, da smo med prvimi, ki se v teh časih lotevamo prireditve v živo, zato prosimo za vzajemno potrpljenje.

Kako je torej videti parter, ko so stoli postavljeni tako narazen?
Za šalo bi lahko rekli, da je videti kot igra stolov ali kakšna razstava. Brez skrbi, zelo luštno in posebno bo. Vse vmesne prehode pa bo tako ali tako napolnil smeh.

Se lahko smejimo na glas?
Ne samo lahko, prosimo, da se. Morate se.

Kaj pa, če imam še kakšno vprašanje?
Vse odgovore za vas imamo pripravljene tukaj: (02) 229 40 11 ● (02) 229 40 50 ● 031 479 000 ● 040 744 122  ● vstopnice@nd-mb.si

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji