Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Tu smo za(radi) vas!

Tu smo za(radi) vas!

Spoštovani obiskovalci, naši zvesti abonenti, spremljevalci kulture in umetnosti.

V Narodnem domu Maribor se zavedamo, da smo (da obstajamo) le zato, ker ste (ker obstajate) vi!

A skrbi za vašo duhovno dobrobit se je sedaj pridružila tudi skrb za zdravje, zato smo se nemudoma odzvali na vladne ukrepe za preprečevanje širjenja virusa Covid-19 in brez pomisleka zaprli vse naše avditorije.

Ko gre za zdravje in življenja, je kakršnakoli misel na organizacijske in finančne težave, ki jih prinaša takšna nenadna in nepričakovana prekinitev našega delovanja, drugotnega pomena.

Vse naše misli smo usmerili zgolj k odgovornemu ravnanju in solidarnosti z medicinskimi in vsemi ostalimi delavci, ki požrtvovalno tvegajo celo svoje zdravje, da ohranjajo našega.

Kljub temu pa v času, ko se zdi, da ves svet stoji, ne mirujemo.
S krizo smo se spopadli s svojim najmočnejšim orožjem: z ustvarjalnostjo.


Mrzlično iščemo nove termine odpovedanih dogodkov, tam, kjer to ni mogoče, pa ustrezne zamenjave gostujočih zasedb.

Načrtujemo pravična in enostavna povračila za abonente in vse, ki ste že kupili vstopnice za odpovedane prireditve.

Iščemo in razvijamo nove načine, kako z umetnostjo in kulturo še naprej bogatiti vaša življenja brez tveganja za zdravje.

Ob novi koncertni sezoni, katere načrtovanje je v sklepni fazi in vam jo bomo zato prav kmalu s ponosom predstavili, se ta trenutek posvečamo predvsem Festivalu Lent.

Programe, ki smo jih v veliki meri že pripravili, moramo v luči ukrepov, ki bodo zagotovo veljali še nekaj časa, na novo prevetriti.

Ob tem pa v kar največji meri spoštovati zaveze do ustvarjalcev in izvajalcev.

Prav ti bodo zaradi te krize med najbolj prizadetimi.

Premišljujemo o novih konceptih, drugačnih prizoriščih in takšnih programih, ki bi utrip mesta poživili brez skrbi za zdravje in dobro počutje. Imamo dovolj znanja in izkušenj, ob tem pa trdno verjamemo, da so lahko krize, kakršna je ta, priložnost za sveže ideje in nove rešitve, ki bodo naš festival naredile še privlačnejši, življenje v mestu pa še prijetnejše.

Ker v tem trenutku še nihče nima dokončnega odgovora na vprašanje, kdaj in kako bomo stopili v življenje po karanteni ter kdaj in kako bo potekalo opuščanje ukrepov, ki se nanašajo na prirejanje kulturnih dogodkov, o konkretnih prireditvah in programu še ne morem govoriti.
Lahko pa povem, da delamo s polno paro.

Smo v nenehnem stiku tako z našim ustanoviteljem Mestno občino Maribor kot z odgovornimi predstavniki ministrstev, in seveda z drugimi kulturnimi ustanovami in prireditelji, s katerimi nesebično izmenjujemo izkušnje in ideje ter skupaj iščemo rešitve, ki bodo sledile tako zahtevam vlade kot zadovoljile želje in potrebe vas, naših obiskovalcev.

V času svojega obstoja je Narodni dom Maribor prebrodil že nič koliko kriz, in če kdaj, smo Narodnodomci v kriznih trenutkih pokazali, da znamo in zmoremo.

Uspešno prilagajanje še tako naglim in nepredvidenim spremembam, predvsem pa sposobnost povezovanja in skupnega iskanja inovativnih rešitev sta bili vselej naša moč. Tudi tokrat jo bomo pokazali.

Zato z optimizmom zremo v tedne, ki so pred nami.
Verjamemo namreč v moč človeške ustvarjalnosti.
Prav ta, pa naj gre za ustvarjalnost na umetniškem ali organizacijskem področju, nas bo popeljala nazaj v polno življenje.

Mi pa ga bomo še naprej bogatili s kulturo in umetnostjo.

Vladimir Rukavina
Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji