Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Glasbeni klub

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor

Facebook dogodek
Tor 7 APR 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Ko imamo zaradi osamitve končno nekaj več časa, ga raje kot lažnim novicam in apokaliptičnim napovedim konca sveta namenimo glasbi!

Da se ne bi mučili z brskanjem in iskanjem, bomo na tem mestu vsak torek in četrtek ponudili posnetek, ki so ga izbrali zaposleni in sodelavci Narodnega doma Maribor.

Da bo izkušnja še bogatejša, ga bodo pospremili s kratkim komentarjem, tebe pa vabimo, da dodaš svoje misli in občutja ter jih deliš z vsemi nami, ki bomo uživali ob poslušanju.

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili. Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Veseli bomo tudi vaših glasbenih predlogov!
Izberite svojo najljubšo skladbo (kateregakoli žanra) in nam povezavo do nje skupaj s kratkim pojasnilom, zakaj vam toliko pomeni, pošljite na naslov: glasbeni-klub@nd-mb.si

Facebook >>

David Braun, producent, Jazz v Narodnem domu

David Braun. Ga poznaš?
Zagotovo, če obiskuješ Jazz v Narodnem domu & JazzLent.
Producent, ki je zaslužen, da smo v Mariboru gostili največje aktualne zvezde jazz glasbe.

David: Bil je četrtek, 12. marca. Že dva dni, vse od uveljavitve Odredbe o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji (veljati je začela 10. marca), smo iz ure v uro budno spremljali spreminjajoče se številke obolelih za SARS-CoV-2 (COVID-19). Odredba je namreč dopuščala izvedbo prireditev v zaprtih prostorih z manj kot 100 ljudmi.

Seveda klub Narodnega doma, kjer je bil napovedan koncert Keïta - Brönnimann - Niggli, šteje manj kot 100 sedežev, a nekaj nam je govorilo, da stvari ne bodo šle v pravo smer; da moramo biti pozorni in ravnati v skladu z lastno vestjo. In morda tudi drugače kot nekateri drugi organizatorji, ki so prireditve še naprej izvajali.

V tujini ni bilo nujno enako: glasbeniki so poleteli iz Berlina in pristali v Zagrebu. Nikjer ni bilo jasnih znakov o zaostrovanju razmer, ravno nasprotno. Še v sredo, 11. marca, so glasbeniki odigrali sijajen koncert v klubu Quasimodo v Berlinu; in iz zraka so nam sporočali, da je vse OK, da je pilot napovedal točen pristanek in da potrebujejo res velik kombi zaradi balafonov.
Ekipa Narodnega doma Maribor je bila kot zmeraj pripravljena: tonski tehnik, lučni mojster, odrski mojster in vsi ostali. Bdeli smo nad številkami in se spraševali – kaj naj naredimo? Naj koncert odpovemo ali ne? Bi ga prestavili v Dvorano generala Maistra in razmaknili sedeže?

Aly Keïta, Jan Galega Brönnimann in Lucas Niggli so prispeli v Maribor okoli 14. ure in takrat smo jim sporočili, da nam Odredba sicer dopušča izvedbo koncerta, vendar smo se odločili drugače ter tako skušali vsaj malo omiliti širjenje okužbe. Bili so presenečeni, vendar so se strinjali, da je tako najbrž res najbolje ...
Na ta isti dan so koncerti v sosednjem Grazu potekali nemoteno, njihov koncert dan kasneje (13. marca) pa je že bil odpovedan. V Celovcu, še dan kasneje (torej 14. marca), je koncert potekal nemoteno. Šele 15. marca pa je tudi v drugih državah postalo jasno, da se stanje zaostruje in preostanek turneje je bilo treba odpovedati.

Veseli me, da smo bili v Mariboru dovolj hitri in ravnali odgovorno.

Aly Keïta, Jan Galega Brönnimann, Lucas Niggli

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Pričnimo poletje na Lentu!

Festival Lent

To ni festival! Je doživetje!

25. junij - 3. julij 2021