Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Glasbeni klub

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor

Facebook dogodek
Čet 25 JUN 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili.
Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Da se ne bi mučili z brskanjem in iskanjem, bomo na tem mestu vsak torek in četrtek ponudili posnetek, ki so ga izbrali zaposleni in sodelavci Narodnega doma Maribor.

Da bo izkušnja še bogatejša, ga bodo pospremili s kratkim komentarjem, tebe pa vabimo, da dodaš svoje misli in občutja ter jih deliš z vsemi nami, ki bomo uživali ob poslušanju.

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili. Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Veseli bomo tudi vaših glasbenih predlogov!
Izberite svojo najljubšo skladbo (kateregakoli žanra) in nam povezavo do nje skupaj s kratkim pojasnilom, zakaj vam toliko pomeni, pošljite na naslov: glasbeni-klub@nd-mb.si

Facebook >>

Marinka Jerman Jelek, pomočnica direktorja za finance

To je nasmeh, ki si ga želimo! Energija, po kateri vsi hrepenimo!

Marinki, ki je včeraj praznovala okroglo rojstnodnevno obletnico, želimo kot zvezdic v vesolju iskric v očeh in prav toliko nasmehov! ... tistih njenih, iskrenih, veselih.

Marinka: V teh norih koronavirusnih časih, ko prihaja iz nas in nad nas očitno vse najslabše, je komad, ki sem ga izbrala, odgovor na to. AMO SOCIALEC: »SVET JE NAŠ!«

Sem pred penzijo. Lahko bi izbrala nekaj iz klasične glasbe, kakšen pop hit ali star rokerski komad, pač nekaj takega »na izi«; poslušam marsikaj. A imam srečo in čast, da sem pogosto tudi v družbi mlajših, ki poslušajo novodobno kantavtorsko glasbo (to je moj izraz), oni rečejo temu: RAP. In sem ga vzljubila, ker je ritmičen in poln novodobnih sporočil. V mladosti sem poslušala tudi Joan Baez in Boba Dylana, a nekatera besedila so sedaj močnejša od tistih izpred 40 let, saj živimo trenutno v res brutalnih časih. Iz teh besedil spoznavam, kako nekateri mladi danes razmišljajo. Še 15 let nazaj sem govorila, da mladi ne bodo imeli nobene volje spreminjati sveta, ker živijo preveč udobno … Zdaj vem, da ni tako, njihov čas šele prihaja – zdaj! In ko poslušam, kako razmišljajo (čeprav tega še ne znajo masovno manifestirati), verjamem, da bodo svet spremenili na bolje. Ne še danes, ne še jutri … enkrat pa. Mariborski raper AMO SOCIALEC je eden takih, njemu in po srcu podobnim bodo sledili tudi ostali … slej ko prej, počasi, a vztrajno. In tega se res veselim, za svoje vnuke in pravnuke. KAR DAŠ, TO NA KONCU MAŠ! Dajmo čim več dobrega.

Amo: Svet Je Naš

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor