Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Kulinarika

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Sob 1 AVG 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

PLESOČE V ZELENEM OBJEMU MESTNEGA PARKA – plesna delavnica
10.00
Biba leze, biba gre ... Zelene vibracije, zelene kreacije ... Rastlinice in živali so idealen vir inspiracije za plesne kreacije.
Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor

ANGATA FO – koncert
19.00
Koncert afriških tradicionalnih melodij
Zasedba vrhunskih ustvarjalcev v glasbi je pripravila izbor predvsem zahodnoafriških tradicionalnih skladb, ki govorijo o življenju, smrti, ljubezni in sočutju. Tina Sovič, duhovna popotnica in strastna raziskovalka lastnih prostorov duše je glasbenica, ki ustvarja v različnih zasedbah, sodeluje v lutkovnih in plesnih predstavah, organizira festival Maribum Afriqui, vsako leto pa se vsaj enkrat  odpravi na glasbeno izpopolnjevanje v zahodno Afriko, kateri je pripadna z vsem srcem. Beno Soršak je vsestranski, žanrsko izjemno široko profiliran glasbenik, ki je že v zgodnji mladosti odkril svojo ljubezen do glasbe. Med študijem jazz kitare na Konservatoriju v Celovcu pa se je odločil, da ji posveti svoje življenje. Špela Huzjak je violinistka in pedagoginja, ki predano igra in uči, ter veliko raziskuje. Vsestranska umetnica tudi sklada in sodeluje v različnih glasbenih zasedbah. Dalanda Diallo je plesalka in pedagoginja gvinejskega rodu. Je tudi soustanoviteljica Kulturno umetniškega društva Baobab, ki deluje na področju afriške umetnosti ter soustanoviteljica afriškega pevskega zbora Sankofa. Skupaj so Angata Fo.
◊ Tina Sovič – tolkala, Beno Soršak – električna kitara, Špela Huzjak – violina, Dalanda Diallo – vokal

USTVARJALNE DELAVNICE »KULINARIKA« – kulinarične dogodivščine
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorja in koordinatorja: Vesna Gomboc, Danilo Ivanuša, DrMr
Kuhanje je čarovnija in umetnost. Je način, kako pripravljamo in zaužijemo hrano. Je doživljanje hrane ter zmožnost pri tem uživati, doživljati okuse, barve, vonje in tudi zvoke v vsej polnosti ter žlahtnosti. Kulinarika je hedonistično doživljanje prehranjevanja in vsega, kar je povezano z njim. Kulinarične delavnice, stojnice dobrot, degustacije, svetovalnice, izmenjava receptov in še marsikaj.

KNEDLOVE KUHARSKE ČAROVNIJE – kulinarične delavnice za otroke, mladostnike in družine
Prijateljice in prijatelji, pridružite se nam v kulinaričnem druženju s Knedlom. Skupaj ustvarjajmo v kuhinji, v kateri se prepletajo kulinarika, ustvarjalnost in starodavne modrosti. Brskajmo po čarobni knjigi babičinih kuharskih receptov, zavihajmo rokave, saj so druženja polna učenja kuharskih veščin in ustvarjanja mojstrovin, pa tudi šal v šalicah in vicev na vilicah. In če se delavnicam pridružijo tudi mamica in ati, babica in dedek, sosed in soseda, bomo znanja lahko doma nadgrajevali in se pri tem še neznansko zabavali.
◊ Danilo Ivanuša, DrMr

INDIJSKI NEVZHAJAN KRUH – kulinarična delavnica pripravljanja čapatijev
Petra in Boštjan sta zaljubljena v čapatije, zato te izvrstne indijske nevzhajane kruhke pripravita tudi z nami v delavnici. Lotimo se jih lahko kjerkoli in kadarkoli. Pridružimo se popotovanju v Indijo Koromandijo in okusimo indijske »mlince«, kot se rad poheca Boštjan.
◊ Boštjan Hladnjak, Čapati.si

ROŽE IN PTICE IZ STARIH KNJIG – scenska delavnica z umetnico
Vsak vikend v Poletnem Art kampu posvetimo delavnico izdelovanja scenskih elementov, ki jih bomo uporabili za okrasitev velikega Art kampa ob koncu avgusta. Tokrat se veselimo oblikovanja rož in ptic iz starih knjig, kamor nas popelje umetnica Polona Poklukar, oblikovalka, ilustratorka, scenografka. Morje rož in ptic bo vzvalovilo na odru ob zvokih glasbe, v paviljonu ob šelestenju knjig. Povabljeni po kakšen navdih in v ustvarjalno družbo mariborske likovne umetnice.
Polona Poklukar

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
DOMAČ MED, ŽIVILO IN ZDRAVILO – prodajna stojnica, degustacija in nasveti
Med je ljudsko zdravilo in eno izmed najbolj zdravih hranil. Najboljši je zagotovo domač, lokalno pridelan. Predstavljamo med ter druge čebelje pridelke in izdelke lokalnih čebelarjev iz Maribora.
◊ Čebelarska zveza Slovenije, Čebelarstvo Vogrinec, Čebelarstvo Kirbiš, Čebelarstvo Karmel

ZELIŠČA V KUHINJI – prodajna stojnica, degustacija, delavnica, nasveti
Kar je grenko za usta, je zdravo za želodec, pravi star pregovor. Zelišča so lahko odlična podpora prehrani, ne le okusna, ampak tudi zdrava. Mala delavnica zeliščnih soli za kuho. Na voljo tudi 100% naravni izdelki (čaji, sladila, sirupi, likerji, prehrambeni dodatki, soli, tinkture, kreme) iz zelišč iz okolice Maribora.
◊ Herbessa, Manja Weingerl 

LESENA ŽLICA, ŽLICA VIŠJE ZAVESTI – prodajna stojnica in nasveti
Gregor pravi, da se zgodba vsake njegove žlice začne ob gozdu, kjer je mir, slišijo se le šumenje listja dreves v vetru, koraki srn ter petje ptic, ki preletavajo nebo. Ko se povežejo narava, človek in kos lesa, nastane nekaj najlepšega.
◊ Gregor Gustinčič, Vikingspoon

BUKVARNA V PARKU, KNJIŽNE POSLASTICE – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ. S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
Brskanje po starih kuharicah, prebiranje receptov dobre in slastne hrane, potem pa med piskre in vihtet kuhle!
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator in koordinator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami, balinanje ... Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

VODENA VADBA ZA OTROKE – vadba in športne igre
10.00–11.00
Vodena vadba in športne igre, ki potekajo v skupini. Otroci se igrajo, gibajo in smejijo ter se ob tem učijo.
◊ Športni Junak

KREATIVNE IGRE – igre in urjenje veščin
16.00–20.00
Skoraj vsak otrok je navdušen nad borilnimi veščinami, še bolj nad igranjem z meči ali s palicami, zato predstavljamo japonsko mečevanje in povabimo k urjenju veščine. Različne igre z Nerfi, popularnimi igračami, iz katerih izstreljujemo puščice, pri katerih pa ne gre le za druženje in zabavo. Gre tudi za ciljanje, s čimer urimo natančnost in spretnost, ter za strateško razmišljanje, s tem pa »kravžljamo« možgane. Pa še Angry Birds in druge tematske igre.
◊ Društvo mladih kreativcev Slovenije

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

LJUBEZEN IN OSEBNA RAST – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja

AVATAR ® – tehnike spreminjanja podzavesti
10.00–13.00, 16.00–20.00
Individualne pogovorne in izobraževalne aktivnosti z mag. Mio Miše, Avatar mojstrico, trenerko veščin Avatar, ki v Slovenijo prinaša novosti učenja metode Avatar®. Govorimo o tem, kakšni so postopki in kako lahko vsak dostopa do skritih misli in prepričanj, ki se jih niti sam ne zaveda. Vabljeni na individualno raziskovanje lastnih skritih prepričanj.  
◊ Mia Miše, metoda Avatar

ZDRAVJE ZA TELO – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje

PREPROSTO ŽIVLJENJE
10.00–13.00
ZAČUTI SvojE telo
je nežna vadba. Izvajanje figur Daoyin joge in Yin yoge ter samomasaže, ki spodbujajo pretočnost Čija skozi telo. Posameznik tako dvigne energijo, umiri um in prehrani notranje organe. Prav tako spodbuja povezanost s trebušnim dihom, kjer se začne vitalnost vsakega od nas. Izvajanje od 10.00 do 11.15 in od 11.30 do 12.45.
Katja Greif, s.p.

16.00–19.00
ZDRAVI-lni pogovori V NARAVI ob »kavi«
so enourni individualni sistemski pogovori, ki posamezniku omogočijo sprostitev uma in nežno prepustitev za ogled svojega aktualnega življenjskega izziva skozi oči Duha. Odvisno od posameznika, njegove zavesti in pripravljenosti »priznati to, kar je«, so pogovori transformirajoči in omogočijo posamezniku, da vzpostavi pristnejši stik sam s seboj in svojimi potenciali, saj mu je omogočeno prepoznati določene vpletenosti na nezavednem nivoju. Potekajo na osnovi poznavanja in spoštovanja naravnih dinamik v sistemih, ki jih je modernemu svetu predstavil Bert Hellinger, oče metode Postavitev družine. Pogovori potekajo od 16. do 19. ure. Posamezni pogovor traja od 30 do 45 minut. Na pogovor se lahko naročimo oz. se odločimo na licu mesta.
Katja Greif, s.p.

ENERGIJSKA MEDICINA
16.00–20.00
Center diagnostike z naprednimi zdravilskimi metodami za izboljšanje telesnih in psihični težav ponuja napredne načine energijskega zdravljenja, ki pripomorejo k izboljšanju našega celostnega zdravja, kot sta refleksoterapija in pranic healing terapija. Energijski potencial, ki ga preko teh terapij prejmemo, ponovno vzpostavi homeostazo telesa. Terapije izvaja Majda Žnidarič, certificirana NPK refleksoterapevtka in certificirana Pranic healing (bioenergijska) terapevtka.
Majda Žnidarič, s.p., Center energijske medicine, www.mk-profeet.si

FESTIVAL DOJIVA SE
9.00–14.00
Festival Dojiva se poteka letos že sedmo leto v Mariboru in v drugih dvajsetih krajih po Sloveniji. Namenjen je staršem in staršem v pričakovanju. Med seboj si delimo znanje, se izobražujemo in na ta način pripomoremo k zaupanju vase. Tokrat bomo še posebej veliko govorili o porodu in dojenju ter uporabi nosilk za nošenje dojenčkov in otrok. Več o festivalu lahko preberemo na www.dojiva.se ali na www.veva.si.
Društvo Pod srcem in spletna šola za starše Veva

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022