Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Štirje mušketirji

StandUp Lent 2023

Vetrinjski dvor
Sre 28 JUN 21:00
Izv
Razprodano
Izv
Izven

Četverica domačih komikov bo na festivalsko sredo prinesla na oder nekaj novega, nekaj posebnega in predvsem nekaj smešnega. Humor imajo vsi štirje radi in zato neprestano iščejo nove šale, ki jih pripravljajo za vas, za občinstvo Festivala Lent.


Vsi imajo že kar nekaj kilometrine na našem festivalskem odru, zagotovo pa ima najdaljši staž stari maček domače scene, Tin Vodopivec. Z nastopi navdušuje že od leta 2006 in je eden od pionirjev slovenske stand up scene. Redno nastopa tudi na tujih odrih, predvsem v njegovih priljubljenih destinacijah – državah bivše skupne države, navdušil pa je tudi občinstvo v Angliji. Ko govorimo o Tinu in tujini, pa je treba posebej poudariti njegov projekt 777, v katerem je nastopil 7 dni zapored, v sedmih različnih državah in v sedmih različnih jezikih. Je začetnik festivala Panč v Ljubljani in že dolga leta polni dvorane po državi s predstavami, kot so: Rock'n'Roll, Peti element in nazadnje Tutti Matti. Legendarni britanski kritik Steve Bennett je Tinov nastop opisal z besedami: »Ob tako razgibanem nastopu ti ne more biti dolgčas!« (Chortle, 2018)

Aleš Novak je v zadnjih letih navduševal s predstavo Slovenec in pol, v kateri nastopa s Perico Jerkovićem, in s predstavo Malo otroci, veliki problemi, kjer si oder deli z Urošem Kuzmanom.

Rok Škrlep se je dolga leta kalil na odrih širom države, preizkusil pa se je tudi že izven meja naše države. Po turnejah s Tinom Vodopivcem se je odločil za lastno celovečerno predstavo z naslovom Svetovne fore, v kateri je govoril predvsem o svojih dogodivščinah z izletov in s potovanj. Rok ima namreč neizmerno strast po obiskovanju tujih dežel.

David Gorinšek je domače ime. Sicer izhaja iz Slovenskih Konjic, vendar že nekaj časa živi in deluje v Mariboru. Njegov stil absorbira dušo, govorico in smisel za humor tega mesta. Zlobni jeziki bi rekli, da se preveč trudi biti pravi Mariborčan.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Tin Vodopivec,

Aleš Novak,

Rok Škrlep,

David Gorinšek

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji