Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Dobet Gnahoré

Festival Lent 2023

Oder Minoriti
Sob 1 JUL 22:00

Cena vstopnice: 16.00 EUR

Ognjevita virtuozinja afriške glasbe


Afriški kontinent nam je dal številne priznane pevke, a le malokdo se lahko ponaša s tako vznemirljivo odrsko prezenco kot Dobet Gnahoré. V trenutku, ko stopi na oder, postane jasno, da imamo opravka s pravo divo afriške glasbe: je namreč virtuozna pevka, plesalka, tolkalistka in tekstopiska, ki je moderne afropop zvoke rodne Slonokoščene obale popeljala v nove vznemirljive smeri.

Dobet Gnahoré, dobitnica nagrade Grammy leta 2010 in nagrajenka festivala Womad za najboljši nastop, je znana po osupljivih plesnih gibih, močni odrski predstavi in izrazito čustvenem vokalnem slogu. Na svojem šestem albumu Couleur, izdanem pri renomirani založbi Cumbancha leta 2021, Gnahoré prekinja s preteklimi akustičnimi slogi in ustvari ognjevit album, poln plesnih utripov, elektronskih ritmov, okretnih linij električne kitare in globokih groovov. Slavi svobodo mešanja urbane energije sodobne Afrike z živahnimi ritmi prednikov. Pesmi so odpete v več jezikih, od različnih avtohtonih jezikov njene domovine do francoščine in angleščine z namenom, da bi jasneje posredovala optimistično sporočilo in dosegla širše občinstvo.

Dobet poje pesmi, polne vedrine in optimizma; poje o svobodi današnjih in jutrišnjih afriških žensk in z vsakim koncertom prepričljivo opolnomoči novo generacijo drznih, močnih in neodvisnih ljudi. Njen nastop in sporočilnost praviloma preplavita vsakogar – pričakujte vročekrven nastop, poln plesne energije, razpete med tradicijo in sodobnostjo. Ali si lahko predstavljate boljše sporočilo za zaključni koncert Festivala Lent?


Pri nakupu 3 ali več vstopnic za različne koncerte programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.

Več informacij najdete na spletni strani Festivala Lent.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Dobet Gnahoré, glas, tolkala

Seydou Khanzai, kitare

Florent Doué, el. bas

Abel Gadé, klaviature

Abraham Billy Goqui, bobni in tolkala

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji