Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionSodni stolp
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Koncert na turnu: Bilbi in Gregor

Prenos koncerta v živo

Turn Narodnega doma
Sre 13 MAJ 18:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Posnetek  koncerta>>

Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička. 

Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička, pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih. 

Bilbi je alter ego avtorice in glasbenice Maje Pihler Stermecki, ki si je v mnogih letih nastopanja doma in po svetu nabrala že ogromno izkušenj. Gledaliških, glasbenih, življenjskih.
V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim je Bilbi ustvarila glasbeni projekt, ki je pravi pisan kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. 

Njene pesmi zaznamujeta iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. »Bilbi svet« je poln barv, topline in življenja. V duetu z Gregorjem Stermeckim predstavlja Bilbi svoj glasbeni »Bilbi svet« na način, kot so vse Bilbi skladbe dejansko nastale, ob kitari.
Iskrena, intimna spremljava postavi v ospredje besede, njihovo poetičnost in pripovednost.

V letu 2020 mineva deset let odkar je Bilbi pričela svojo glasbeno pot v Sloveniji s skladbo Hvala za vijolice. V tem času so nastali trije Bilbi albumi, Drobne slike, Toskana in Šibke točke in Gregorjev kantavtorski album Brodolomec.
V nastajanju je četrti studijski album.
Trenutno glasbeno ustvarjata doma v Mariboru v sodelovanju z dolgoletnim sodelavcem, kitaristom in producentom Petrom Deklevo s katerim so pred nedavnim izdali novi sigle Zaradi bolezni v ansamblu 2020

Koncert na turnu

Ko nebo nad mestom poseže po paleti večernih barv, je čas, da si natočite najljubšo pijačo, se udobno namestite, zazrete med oblake in si privoščite koncert v živo – samo za vas!
Dobrodošli na koncertu na turnu, ki bo stoletni stolp Narodnega doma prelevil v najbolj nenavadno koncertno prizorišče v mestu. 
Z izbranimi glasbenimi izvajalci vas bomo vsako sredo ob 18. uri s pomočjo 360-stopinjske kamere popeljali na glasbeni polet nad mariborskimi strehami.

Gostili bomo najrazličnejše izvajalce, od prekaljenih glasbenih mačkov do glasbenih upov, ki jim bo Koncert na turnu odprl vrata na koncertne odre. Doživeli jih bomo povsem od blizu, intimno, iskreno, iz srca.
Privoščite si mehak objem toplega večera in občutek svobode pod širnim nebom, polnim zvokov, ki se trkljajo po opečnatih strešnikih starega mesta. Uživajte v večeru, ki mu ne kraljujejo histerične večerne novice, temveč umetnost. Predajte se glasbi v njeni najpristnejši, surovi prvobitnosti in koncertnemu nastopu, pri katerem ne štejeta bleščeč kostum in soj žarometa, štejeta srce in duša.
Vsako sredo ob 18. uri na turnu Narodnega doma Maribor.

S temi virtualnimi dogodki tudi nekako uvajamo letošnji Festival Lent.

 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Bilbi, vokal
Gregor Stermecki, kitara

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Koncert Komornega cikla

Godalni sekstet članov Slovenske filharmonije

Spored: S. Rahmaninov, S. Prokofjev, A. Igudesman
8. december, 19.30, Dvorana Union