Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionSodni stolp
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Koncert na turnu: Ariel Vei in Vasko Atanasovski

Prenos koncerta v živo

Turn Narodnega doma
Sre 27 MAJ 18:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Posnetek koncerta>>

Kronske melodije. 

Med karanteno preteklih mesecev, je Ariel Vei Atanasovski, napisal kar nekaj povsem novih, izvirnih skladb. Premierno jih bosta predstavila skupaj z očetom Vaskom Atanasovskim, na spletnem nastopu, kar se nikakor ne more primerjati s pravim koncertom pred publiko, vendar je trenutno skorajda edina možna komunikacija s publiko in hkrati klic k čimprejšnji vzpostavitvi normalnih pogojev za delo vseh glasbenikov in drugih umetnikov, ki so vezani predvsem na odrski nastop pred publiko. 

Ariel Vei Atanasovski Ariel Vei Atanasovski, rojen 30. junija 2002 v Mariboru, je trenutno dijak Konservatorija v Mariboru pri prof. Nikolaju Sajku ter konservatorija v Celovcu pri prof. Igoru Mitroviću. Že od malih nog dejaven na raznih glasbenih področjih, se lahko pohvali s številnimi uspehi na tekmovanjih, kot je prva nagrada iz violončela na tekmovanju Euritmia Povoletto 2018, druga nagrada na državnem tekmovanju Temsig 2018, prva nagrada s komorno skupino Trio Aeternum na tekmovanju Svirel 2018 ter prva nagrada iz solfeggia na Temsig-u 2018 in prav tako prva na mednarodnem tekmovanju iz solfeggia v Beogradu. Koncertne uspehe in angažiranost, je še posebej izkazal z nastopom na Klasinčevih nagradah kot solist z orkestrom Konservatorija Maribor, z nastopom na državni proslavi ob 100 letnici Rudolfa Maistra kot solist z orkestrom SNG Maribor ter s koncerti v Narodnem domu Maribor, SNG Drama Ljubljana in Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, kot solist v ansamblu očeta Vaska Atanasovskega.

Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski, je znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov.
S svojo glasbo, je prekrižaril že veliko sveta, od Indije, Kitajske, Argentine, ZDA in Evrope, kjer je nastopil na mnogih imenitnih prizoriščih, kot so: Festival Ljubljana, Town Hall New York, Jazz festival Atene, International festival Muenster, Sava Centar Beograd, Sally Can't Dance festival Beijing, Mood Indigo Bombay, Niceto (Buenos Aires) itd. Sodeloval pa je z imeni kot je Vlatko Stefanovski, Marc Ribot, Hindi Zahra, Living Colour, Gibonni, Tommy Emmanuel in mnogi drugi.
Je ustanovitelj številnih glasbenih zasedb in tudi skladatelj za komorne, orkestralne in zborovske sestave ter za lutkovne, plesne in gledališke predstave.Do sedaj je izdal že 13 albumov, pred kratkim pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album 'Best of Vasko Atanasovski', kar ga kot slovenskega glasbenika postavlje med  zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.
Izbrani koncerti in festivali: Festival Ljubljana, Townhall (New York, NY), 'SallyCan't Dance Festival' (Beijing, China), Evropski teden kulture v Indiji (New Delhi, Bombay...), Alpentoene (CH), Xong festival (A, I, CH), Cankarjev dom, Druga godba, Festival Maribor, Porgy&Bess Wien, Jazz & Wine festival (I), Off Fest (MK), Music Meeting (HOL), Henry le Boeuf Hall - Balkantrafik (B), Euro Jazz Festival (Athens), Sava centar (SRB), Mediawave (H), Pula film festival (CRO), Int. Jazz festival Muenster (D), Linzfest (A), Crossroads (I), MIDEM (Cannes, F), Niceto (Buenos Aires)...
Izbrana glasbena sodelovanja: Living Colour (USA), Hindi Zahra (F), Marc Ribot (USA), Vlatko Stefanovski (MK), Tommy Emmanuel (AUS), Simone Zanchini (Ita), Michel Godard (F), Glen Velez (USA), Matija Dedić (CRO), Vasil Hadzimanov (SRB), Greg Cohen (USA), Tamara Obrovac (Cro), Roberto Bartoli (Ita), Zoltan Lantos (H), Bratko Bibič, Xu Fengxia (China), Krunoslav Levačić (Cro), Ewald Oberleitner (A), Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, Karmina Šilec & Carmina Slovenica, Festine Orchestra, Dragan Dautovski (Mk), Damir Imamović (BIH)... ter režiserji in koreografi: Miha Golob, Vito Taufer, Brane Potočan, Jernej Lorenci, Mojca Horvat, Jasna Knez, Matevž Gregorič, Uroš Trefalt, Peter Boštjančič... 

Koncert na turnu

Ko nebo nad mestom poseže po paleti večernih barv, je čas, da si natočite najljubšo pijačo, se udobno namestite, zazrete med oblake in si privoščite koncert v živo – samo za vas!
Dobrodošli na koncertu na turnu, ki bo stoletni stolp Narodnega doma prelevil v najbolj nenavadno koncertno prizorišče v mestu. 
Z izbranimi glasbenimi izvajalci vas bomo vsako sredo ob 18. uri s pomočjo 360-stopinjske kamere popeljali na glasbeni polet nad mariborskimi strehami.

Gostili bomo najrazličnejše izvajalce, od prekaljenih glasbenih mačkov do glasbenih upov, ki jim bo Koncert na turnu odprl vrata na koncertne odre. Doživeli jih bomo povsem od blizu, intimno, iskreno, iz srca.
Privoščite si mehak objem toplega večera in občutek svobode pod širnim nebom, polnim zvokov, ki se trkljajo po opečnatih strešnikih starega mesta. Uživajte v večeru, ki mu ne kraljujejo histerične večerne novice, temveč umetnost. Predajte se glasbi v njeni najpristnejši, surovi prvobitnosti in koncertnemu nastopu, pri katerem ne štejeta bleščeč kostum in soj žarometa, štejeta srce in duša.
Vsako sredo ob 18. uri na turnu Narodnega doma Maribor.

S temi virtualnimi dogodki tudi nekako uvajamo letošnji Festival Lent.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vasko Atanasovski, saksofon, flavta
Ariel Vei Atanasovski, kitara

Pokrovitelj

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Koncert Komornega cikla

Godalni sekstet članov Slovenske filharmonije

Spored: S. Rahmaninov, S. Prokofjev, A. Igudesman
8. december, 19.30, Dvorana Union