Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Razstava slik Henricka von Bacherna

Razstava

Vodni stolp
Ned 16 OKT 10:00

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Razstava bo odprta od 16. oktobra do 3. novembra 2022, 
dnevno med 10.00. in 19.00. uro.


Henrick von Bachern je vizualni umetnik. Njegova slika je v sodobni vizualni umetnosti avtorsko prepoznavna in predstavlja večdimenzionalni pogled v intimno in družbeno stvarnost sodobnega življenja. Slika je tako najprej odslikava umetnikovega razmišljanja o sebi. Črta njegovo konceptualno zasnovo spreminjanja svojih misli v barvno povednost dojemanja osebnega pozitivnega hrepenenja ob hkratnih negativnih življenjskih odtisih. Avtor s tem išče intimne dinamike, kako vizualizirati svoj lasten pogled na sebe in na svojo okolico. Slika je zato najprej on. Je to, kar zmore sam v sebi zasnovati kot intelekt svojega čustvovanja v koloritu in nekakem navideznem redu. Čustvo je tako barva in čustvo je hkrati tudi struktura. Slika je zato osebna barvna struktura prepletanja mišljenja, čustvovanja in razumevanja poznanega in hkrati skritega v sebi. Slika tudi vizualizira intimnost konflikta kot poskusa zaznavanja stalno prisotnega spreminjanja posameznikovega razpoloženja in odnosa do različnih možnih komunikacij z ljudmi. Zato je slika dinamična kompozicija življenja. Stalno spreminja prisotnost odnosa med svetlobo, mrakom in temo. Stalno spreminja tudi prisotnost odnosa med strukturo in ne-strukturo kot odnos med navideznim redom in slučajnostjo.  Je avtorjevo dinamično izražanje lastnih razpoloženjskih trenutkov. 

Slika išče vizualno aktivno nagovarjanje avtorjeve intimnosti tudi v očeh gledalca. Išče pogovarjanje, želi biti medij aktivne komunikacije med nami. Nagovarja k autopoietiki, nagovarja k gledalčevemu dotiku njegove lastne intimnosti, njegovih lastnih razmišljanj o sebi in o drugih. Slika je zato tudi gledalec. Slika je torej v svoji prepoznavno avtorski fizični obliki potencialni algoritem razumevanja in bližine med slikarjem in gledalcem. Izraža naše bivanje, izraža kar smo bili, kar smo in kar potencialno tudi bomo. Izraža avtorjevo prepoznavno pozicioniranost v družbenem okolju. Je odslikava zavedanja naše prisotnosti danes. In je hkrati tudi vizualizacija hrepenenja naslednjega dne.

Slika pa je tudi odslikava umetnikovega razmišljanja o našem sedanjem družbenem prostoru in času. Izrazito prevladujoča močno poudarjena strukturirana koloritnost slike in tudi občasno prisotna barvna strukturna monokromnost izpostavljata sliko tudi kot miselni sprehod v širše življenje. Nagovarjata k možnosti prepoznavanja odnosov posameznika s socialnim prostorom in procesi v njem. Pri tem je lahko slika tudi sublimno izpovedno usmerjajoča. Gledalcu omogoča, da jo doživlja predvsem kot odslikavo samega sebe v lastni intimnosti ali pa da sliko doživlja tudi kot svojo osebno komunikacijo z okoljem ali pa preprosto doživlja kot formirano obliko barvne energije, ki sobiva z nami. 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Avtor:
Henrick von Bachern

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji