Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Dubioza kolektiv

Koncert

Trg Leona Štuklja
Sob 28 AVG 21:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 25,00 - 0,00 EUR


Lent po Lentu 


Adijo, vezenje!

Ko so Jerneja Šavela, kitarista Dubioza kolektiva (ob čevapčičih najbolj vročega sarajevskega izvoznega artikla ta hip) v intervjuju vprašali, kaj počne v času koronske prepovedi nastopov, je odgovoril: »Med drugim sem naposled le dokončal gobelin. Repliko znane Mondrianove slike Kompozicija A iz leta 1923.«

Odlična rešitev. Upamo le, da se ob tem ni prevečkrat zbodel v prste – 28. avgusta bodo morali ti namreč namesto z nitmi (spet) plesati po kitari. In ker vemo, kako brezkompromisno se Dubiozovci vržejo v koncertiranje, je skrb upravičena. Ni ga obliža, ki bi to zdržal … Ker si ni težko predstavljati, kako zelo obupan mora biti glasbeni zvezdnik, da se loti »štikanja«. Zato se toliko bolj veselimo vrnitve odštekanih dub-reggae-rockerjev na naš oder. Najzabavnejša, najglasnejša in najbolj odpuljena glasbena happy mašina divjega vzhoda bo po mesecih prisilnega varčevanja energije namreč zagotovo eksplodirala. Obeta se torej energijska bomba, ki nas bo ojačala bolj kot vse vitaminske tablete, ki smo jih goltali v koronskem letu, in nas v september popeljala vrhunsko pripravljene na nove izzive.

Upamo le, da ti ne bodo spet karantenski. Če pa bodo? Potem pa gobeline v roke!


Ob vstopu na prizorišče smo kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS sporočilo o negativnem hitrem testu … Preberi več.


 

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji